Kvægbruger efter ferie: Nu skal der laves om

Blog fra bedriften: 14 dages ferie blev noget af en øjenåbner, for Heine Kuhr så, at medarbejderne kunne klare sig uden ham. Nu får driftslederen permanent mere ansvar.

Af Heine Kuhr, mælkeproducent - fortalt til Frederik Thalbitzer

Jeg er lige kommet hjem fra 14 dages ferie, hvor tankerne har været helt andre steder end i stalden. Det har været en god måde at se, at medarbejderne kan klare sig uden mig. Der er mange, der vokser med opgaven, og det er godt både for dem og mig.

Driftslederen har klaret det med at fordele vagter og mingeleret rundt med folk og sørget for at der var nogle, der kunne blive lidt længere, hvis det var nødvendigt. Da jeg kom tilbage spurgte jeg ham, hvordan han ønsker støtte, så han kan fortsætte med det. Han har også fået en aftenrunde i stalden en gang om ugen, hvor han også skal følge med på foderappen om alt er, som det skal være.

Aftenrunden, hvor vi tjekker, om alt er som de skal være, er ellers noget, jeg har delt med min bror og min far en uge ad gangen, og det gør vi jo stadig, men driftslederen får altså også vagter nu.

I ferien har jeg ikke kunnet gøre noget, og så mærker man virkelig, hvor meget energi, man bruger i dagligdagen – også uden for arbejdstiden, for eksempel på at følge med på foderappen. Bare fordi man kan gøre det på telefonen hjemme i stuen. Når man kan se på telefon, er hjernen sporet ind på det, så giver man ikke sig selv lov at komme helt væk,

Min bror har det på samme måde med biogasanlægget. Men så var hans app ude af funktion en uge, og han opdagede, hvor meget frihed, han pludselig fik.

Det jeg får ud af at ændre på tingene er at være mere til stede for familien i fritiden.

Min kone spørger tit: ”Hvad tænker du på”?

Hun kan se, at mine tanker er i en helt anden verden end derhjemme, for vi giver ikke os selv lov til at komme helt væk fra arbejdet. Når man ved, der står 600 køer ovre i stalden, tænker man om alt nu er i orden.

Man bør dedikere tiden til familien. Derfor er det en kærkommen mulighed at gøre op med lidt af det nu efter ferien.

Faktaboks

Heine Kuhr

  • Medejer af I/S Kuhr Hedegaard, blogger for Kvæg Plus
  • 10 ansatte
  • 600 årskøer, Holstein
  • Ydelse i snit: 11.600 kg EKM leveret
  • GA malkekarrusel, 60 pladser indvendig, malker to gange om dagen
  • 800 hektar med slætgræs, majs og korn til salg, egne maskiner   
  • Gårdbiogasanlæg, produktion af 10.000 slagtesvin årligt

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.