Landbrugets vigtigste konkurrence afgøres 1. marts

Det er helt afgørende, at dansk landbrug fortsat kan rekruttere elever. Derfor er konkurrencer som årets elev vigtige, mener ugens klummeskribent på Kvæg Plus.

Jeg var næppe den eneste, som fik kuldegysninger, da Årets Kvægelev 2020 blev uddelt på sidste års Kvægkongres. Hele salen klappede taktfast og hujede i en grad, så nakkehårene rejste sig. Det var fedt at opleve den store anerkendelse af Laura, Michael og Anja, som fik henholdsvis første, anden og tredjepladsen.

I år bliver det anderledes. Med et virtuelt årsmøde er der grænser for, hvor mange klap, vi kan høre. Selvom vi alle har lyst til at klappe, når dette års Kvægelev udnævnes.

For mig at se er det en af årets vigtigste konkurrencer i landbruget. På linje med Årets Unge Landmand. Al ære og respekt til de, som vinder priser for største avl af maltbyg eller teknologiske fremspring på bedriften. Men det er helt fundamentalt for landbruget, at der fortsat er unge mennesker, som vil arbejde med landbrug, skabe sig en karierre i erhvervet og at nogle af dem også vil etablere sig som landmænd.

Derfor skal vi anerkende og hylde dem, som gør en ekstra indsats. Som vil erhvervet og som taler om erhvervet udenfor bedrifterne. Vi har brug for ambassadører, som kan skabe goodwill, forståelse og skabe relationer til nye unge, som skal interessere sig for landbrug.

Sidste år blev vinderen fundet blandt 21 indstillede kandidater. I år er der 20. Det er virkelig fedt at så mange arbejdsgivere, undervisere og kollegaer har taget sig tiden til at skrive og/eller filme en indstilling.

Derfor glæder jeg mig ekstra meget til den 1. marts, hvor årets Kvægkongres afholdes som virtuelt møde. Det bliver anderledes, men det skal ikke afholde mig fra at klappe.

Hvad tænker du? 

Giv gerne din kommentar herunder.

Peter W. Mogensen, journalist og kvægfaglig redaktør på LandbrugsAvisen, magasinet Kvæg samt Kvæg Plus

Faktaboks

I den ugentlige klumme på Kvæg Plus, "Ugen på spidsen", sætter Peter W. Mogensen og Frederik Thalbitzer, journalister og kvægfaglige redaktører på LandbrugsAvisen, magasinerne Kvæg og Kødkvæg samt Kvæg Plus, kvægugen i perspektiv.

Klummen er udtryk for skribentens personlige synspunkt, og udtrykker ikke nødvendigvis bladhusets holdning.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.