Landbrugsfonde får kritik af rigsrevision og statsrevisorer

Efter et halv års kulegravning af fire landbrugsfonde: Rigsrevisorerne har ikke fundet ulovlige forhold men kritiserer bl.a. manglende gennemsigtighed og ensartethed i behandlingen af ansøgninger om fondsmidler.

Landbrugets fonde behandler ikke ansøgninger om fondsmidler på en ensartet og gennemsigtig måde, lyder kritikken fra Rigsrevisionen.

Og da tildelingskriterier ikke bruges systematisk, kan det ikke altid dokumenteres, på hvilket grundlag tilskud er givet.

Desuden bærer tildelingen af fondsmidler præg af rammebevillinger frem for tilskud - og der er eksempler på, at tilskudsmodtagere har fået lov til at overføre ubrugte midler fra ét projekt til et andet.

Men direkte ulovligheder er der ikke tale om - landbrugets fonde administreres »generelt« i overensstemmelse med landbrugsstøtteloven.

Sådan lyder hovedpunkterne i den undersøgelse af et af fire landbrugsfonde, som Rigsrevisionen onsdag i denne uge præsenterede resultatet af efter et halvt års kulegravning.

Utilstrækkeligt tilsyn

I beretningen får Miljø- og Fødevareministeriet - og dermed NaturErhvervstyrelsen - desuden skarp kritik for ikke at føre tilstrækkeligt opsyn med forvaltningen af fondene.

»Rigsrevisionen finder det ikke tilfredsstillende, at Miljø- og Fødevareministeriet primært har haft fokus på, at fondene følger landbrugsstøtteloven, og i mindre grad på, at midlerne i landbrugets fonde forvaltes i overensstemmelse med forvaltningsretlige regler og principper,« hedder det.

Emneord Landbrugsfonde

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.