Mælkepris stiger knap 10 pct. på global børs

Global Dairy Trade melder om en prisstigning på 9,4 procent på tirsdagens auktion.

Den globale mælkebørs Global Dairy Trade (GDT) fik pæne resultater på tirsdagens auktion. Priserne steg med 9,4 procent i forhold til sidste auktion, der var for to uger siden.

Størst stigning var der på sødmælkspulver, der oplevede en stigning på 19,2 procent. Næststørste stigning var på skummetmælkspulver, der gik 6,7 procent op. Også smør gik pænt op med 6,2 procent.

Dermed er GDT-prisen fortsat op fra december måneds bund-niveau, hvor resultatet var indeks 739. Siden da har prisen, auktion efter auktion, sneget sig op på 866. Denne auktions stigning er dog det hidtil største hop opad.

Priserne er dog stadig langt fra seneste top, der var i februar 2014 med indeks 1482. Siden da har priserne næsten konstant dykket.

Et fingerpeg om markedet

GDT anvendes primært af new zealandske Fonterra.

Arla sælger kun en mindre del af deres produktion på industrimarkedet - og endnu mindre på GDT.

"Selvom  vores varer ikke er solgt der, så afspejler  den selvfølgelig en pris på et marked, men det er kompliceret, eftersom der er mange forskellige varekategorier og kontraktlængder. Derfor slår udviklingen ikke igennem én til én,” sagde Jais Valeur for nyligt til Landbrugsavisen.dk.

Emneord mælk, mælkepriser

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.