Maskinstation fremviser specialudstyr til gylle til grovfoderdag
Agri Nord afholder onsdag grovfoderdag.

Agri Nord afholder igen i år Grovfoderdag i Haverslev med fokus på placering af gylle ved majssåning samt gennemgang af majssorter og kløvergræsblandinger.

Det foregår onsdag den 20. september kl. 10:30 – 13:00 Fyrkildevej 39, 9610 Nørager.

Såvel konventionelle som økologiske landmænd kan få noget ud af dagen, selvom økologer skal være opmærksomme på, at det er under konventionelle forhold, beretter Agri Nord.

Maskinstationen Henriks Markservice kommer og viser sit specialudstyr til at placere gylle direkte
under majsen.

Det er en Horsch Focus, som Henrik Hosbond Pedersen har fået ombygget i samarbejde med Stroco-agro.

"Det er noget, jeg har gået og makket med de sidste 10 år. Jeg har set det i Tyskland og andre steder. Du lægger gylden nede under et bånd, omkring 10 cm under majsen, så der er mindre udvaskning," forklarer Henrik H. Pedersen til Landbrugsavisen.dk.

Det klares i to arbejdsgange. Horsch Focus'en har en tand med vingeskær på hver side, og så lægger man gylle ned i et bånd på 10-20 cm. Så sørger såmaskinen for at så 10 cm over gyllen.

Om den særlige såningsmetode virker og om de nye muligheder og begrænsninger, der er i de nye fosforregler, vil Torkild Birkemose, specialkonsulent fra Seges, komme og svare på.

Majssorter til eksamen

I majsdemo-marken er der mulighed for at blive opdateret på de sidste nye majssorter, hvor firmaerne vil fortælle om deres sorter. Der vil komme repræsentanter fra Nordic Seed, Syngenta, Limagrain, KWS, Pioneer og Sejet. Der er sået de 27 mest aktuelle sorter til vores område, det vil sige de tidlige og middeltidlige sorter og heriblandt også sorter, som er egnet til økologisk produktion.

I kløvergræsmaren vil DLF og DSV give deres bud på den kløvergræsblanding, der giver mest mælk i tanken. Nordisk Alkali vil vise den nye vækstfremmer »SmartGrass«. Det anvendes tidligt forår eller om efteråret, når græssets naturlige produktion af væksthormon er lavt.

Majs for millioner

Allerede nu ligger der mange steder store beholdninger af grovfoder. Derfor er udnyttelse og opbevaring af grovfoder også et at emnerne på Grovfoderdagen. KvægXperten giver deres bud på, om der op til majshøsten kan justeres nogle ting, der resulterer i bedre kvalitet og holdbarhed.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.