Penge tjenes på rutiner - hvordan gør vi dem interessante?

Det er på den daglige optimering, at danske landmænd kan tjene flere og flere penge. Men rutinerne kan være kedelige. Hvordan får vi ændret den holdning, spørger ugens klummeskribent på Kvæg Plus.

Hvis vi alle gør det to pct. bedre hjemme i stalden, har vi tjent ligeså meget, som man kan indkassere ved at politikerne fjerner jordskatter og afgifter på pesticider.

Det var en af de centrale pointer på årets Kvægkongres tilbage i februar, og jeg har hørt vendingen ved flere lejligheder siden da.

Så sent som i går aftes gentog sektorformand for Økonomi og Virksomhedsledelse, Anders Harck, budskabet, da gan gæstede Syddansk Kvægs årsmøde for KvægNøglekunder.

Så vidt budskabet. Det er til at forstå og forholde sig til: Det er hjemme på bedriften, afkastet kan og skal øges.

Vejen til et bedre afkast er optimering, oprimering og atter optimering. Dette synspunkt deler Anders Harck også.

Barrieren er motivation

Og så satte han fingeren på det, som er den største barierre for, at danske landmænd opnår en fremgang på to procent: Motivation.

For hvordan motiveres man dag efter dag til at gøre det samme på en god måde og allerhelst en my bedre end igår?

Man kan sagtens stille det meget slavisk op med SOP’s og mål på tavler, men det skal også udføres, når man ikke kigger på papiret eller tavlen.

Som mennesker motiveres af mange forskellige ting, men måske skal vi i landbruget blive bedre til at dele, hvad der motiverer os.

Man kan sagtens motiveres ved udsigten til at købe en ny traktor i ny og næ, fordi man kan, vil eller fordi det vil være behageligt. Men hvordan motiveres man til altid at gøre sit ypperste og lidt til, når kalvene skal fodres, køerne malkes eller ensilagen tages ud af stakken.

Hvordan arbejder I med motivation hjemme hos dig? Hvad motiveres I af og med? Giv gerne dit besyv i kommentarfeltet herunder.

Peter W. Mogensen, journalist og kvægfaglig redaktør på LandbrugsAvisen, magasinerne Kvæg og Kødkvæg samt Kvæg Plus.

Faktaboks

I den ugentlige klumme på Kvæg Plus, "Ugen på spidsen", sætter Peter W. Mogensen og Claus Solhøj, journalister og kvægfaglige redaktører på LandbrugsAvisen, magasinerne Kvæg og Kødkvæg samt Kvæg Plus, kvægugen i perspektiv.

Klummen er udtryk for skribentens personlige synspunkt, og udtrykker ikke nødvendigvis bladhusets holdning til omtalte emne.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.