Rekordmange så køer komme på græs

Ca. 247.000 danskere var i går med til at fejre de økologiske køers forårsfest på gårde overalt i landet, og dermed satte Økodag igen tilskuerrekord.

Sidste år var der næsten 200.000 tilskuere ude og se køerne komme på græs. I går, søndag, var der 247.000 ifølge estimater fra de forskellige gårde. Det er det højeste antal i Økodagens historie.

"Det er fantastisk, at så mange danskere år efter år tager ud og deler oplevelsen af de dansende øko-køer med de økologiske landmænd til Økodag. Det er utroligt smittende at mærke køernes begejstring for at komme ud på marken, og her oplever danskerne ”live”, hvilken forskel de gør, når de køber økologisk mælk," siger Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening.

Alle økologiske køer kommer på græs, hvor cirka 16 pct. af konventiolle kvæg på græs.

Blandt de tusindvis af tilskuere til køernes forårskåde dans, var Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary, H.K.H. Prinsesse Isabella, H.K.H. Prins Vincent, H.K.H. Prinsesse Josephine, der sammen med Fødevareminister Dan Jørgensen markerede Ø-mærkets 25-års fødselsdag ved den officielle åbning af Økodag på gården Bækkenstoft i Lejre Kommune på Sjælland.

Økodagen gennemføres af Økologisk Landsforening i samarbejde med de økologiske mejerier Arla, Naturmælk, Thise, Them, Øllingegaard og Hansens Is.

Emneord økologi, mælk

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.