Betalt indhold af DLG

Robotfoder: Bedre smag giver flere malkninger

Robotblandinger har to primære formål: At lokke koen ind i malkerobotten, så koen bliver malket det optimale antal gange i løbet af døgnet. Og at supplere grundrationen med næringsstoffer i forhold til koens ydelse. Hør hvilke erfaringer Erling Sørensen, der er kvægbrugsleder på Gyllingnæs Gods har gjort sig med den nye robotblanding. 

Erling Sørensen, der er kvægbrugsleder på Gyllingnæs Gods med 250 Holsteinkøer, har brugt KomKo robotfoder siden marts 2016 og har gode erfaringer med foderet. 

”Vi ville gerne prøve den nye KomKo-robotblanding, da vores køer – især 1. kalvskøerne – i højere grad skulle kunne nå at æde den tildelte fodermængde. Det kneb lidt med den tidligere blanding,” fortæller Erling Sørensen.  

KomKo og Superlac er udviklet til malkerobotter, foderautomater og malkeanlæg og mælkeproducenter har gennem et længere forløb været med til at afprøve mulige produkter for DLG og det har vist, at søgningen til malkerobotten øges betydeligt, når robotfoder bliver brugt som lokkemiddel.

Optimal pillekvalitet og ekstra god smag er hovedingredienserne i udviklingen af de nye robotblandinger, og det mener Erling Sørensen også er en af de vigtigste kvaliteter i foderet:

”Når køerne ved, der er foder som smager godt, søger de selv ind i robotterne, og dermed opnår vi flere malkninger i døgnet pr. ko,” siger Erling Sørensen. 
 


 

Tilbagemeldingerne fra mælkeproducenter lyder også, at arbejdsbyrden i stalden og antallet af hentekøer er reduceret samtidig med, at mælkeydelsen er steget. 

”Selvom vi allerede har en højtydende besætning, så prøver vi jo hele tiden at optimere og forbedre”, fortæller Erling Sørensen, og fortsætter:

”Og det har hjulpet rigtig meget, da vi skiftede til den nye KomKo-robotblanding.”  

DLG har hele tiden haft et konkret fokus under udviklingen af KomKo, og måske er det derfor at foderet allerede har opnået denne succes, fortæller Birgitte Løvendahl Raun, der er faglig chef for kvægfoder i DLG. 

”I vores robotfoder fokuserer vi på råvarer med en ekstra god smag. Vi har investeret i ny teknik til vores fabrikker, der øger pillens styrke samtidig med, at den gode smag bevares. Vi kan tydeligt se, at det er et rigtig godt lokkemiddel, så køerne øger besøgene i robotten, ædelysten øges og mælkeproduktionen er i top.”

Hør hende fortælle mere om KomKo robotfoderet i videoen her: 

Du kan læse mere om hvilke Superlac og KomKo-kvægfoderblandingerne der findes på www.dlg.dk.

Emneord DLG

Betalt indhold af DLG

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.