Sådan får DeLaval 10 procent mere ud af sin nye malkerobot

Åbent hus giver unikt indblik i brugererfaringerne med Delavals nye V300-malkerobot samt den første mulighed for at se en robotfoderskubber, der kan meget mere end at skubbe rundt med foderet.

Anesminde I/S har været en fem europæiske testbedrifter for DeLavals nye V300-malkerobot. Så der er solide brugererfaringer og data fra ’den virkelige verden’, når DeLaval og Anesminde I/S torsdag 11. oktober inviterer til åbent hus fra klokken 10 til 16 på adressen Holkasmindevej 50, 9670 Løgstør.

V300 løfter nemlig overliggeren ganske betragteligt for, hvad en malkerobot kan præstere med et minut kortere malketid pr. ko, 99,8 procent vellykkede påsætninger og en samlet kapacitetsstigning på op til 3.500 kg mælk pr. robot i døgnet. Anesminde I/S oplever ti procent højere kapacitet md V300.

Det skyldes først og fremmest en nyudviklet kamerateknologi og dertil hørende software til at omsætte billederne til robotarmsbevægelser. Men også servicevenlighed og betjening har fået et markant løft. Så markant, at DeLaval nu sænker prisen på serviceaftalerne.

Høj livsydelse

Anesminde I/S drevet økologisk siden 1995, og de 170 DH-årskøer går i en stald fra 2008 med sand. Så både sand og afgræsning er en del af malkerobotternes hverdag.

Livsydelsen i besætningen er knap 48.000 kg EKM/årsko, så holdbarhed er højt prioriteret gennem en række tiltag.

Udfordringen med at malke køer på græs i robot har bedriften løst med holdopdeling samt rigelig kapacitet, mens et særligt sandkit samt et nyt vaskevenligt kamerahus holder sandet ude af lejer og bøsninger på den nye V300.

V300 er ved at have kørt på Anesminde I/S i knap et år.

Indskubber med nyt arbejdsprincip

Under det åbne hus demonstreres også DeLavals nye OptiDuo-foderindskubberrobot. OptiDuo kommer med et nyt indskubningsprincip på det danske marked med et vandretligende snegl til at skubbe foderet ind. Den helt store gevinst ved den løsning er, at foderet under indskubningen også genblandes og opfriskes og dermed fremtræder mere appetitligt. OptiDuo har en række finesser, der sikrer en intelligent og tilpasset indskubning henover døgnet. Med et påslag kan den tilmed udlægge tilskudsfoder oven på foderstrengen.

Arrangementet torsdag 11. oktober fra klokken 10 til 16 på adressen Holkasmindevej 50, 9670 Løgstør kræver ikke tilmelding.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.