Selvom de blev sjaskvåde: Nordjysk familie vinder med rødbrogede køer
De bedste og flotteste røde holstein står hos familien Hollesen ved Vrå.

Kan man stadig stå skarpt og vinde, selvom man undervejs bliver udsat for en massiv regnbyge?

Ja, kan Peter Hollesen, indehaver af Borup Holstein ved Vrå, konstatere.

Peter Hollesen og familien bag det nordjyske kvægbrug deltog som en af seks i besætningskonkurrencen indenfor rød holstein, som blev arrangeret af avlsforeningen Dansk Holstein. Fredag aften stod det klart, at den nordjyske familie vandt konkurrencen.

Chefkonsulent Torben Lund, Dansk Holstein, fortæller til landbrugsavisen.dk, at Hollesens besætningsgruppe var en flot gruppe køer præsenteret under flotte rammer. At himlens sluser åbnede sig under bedømmelsen, tog ikke pynten af de tre rigtig gode køer.

Udover et stort fremmøde af familie og naboer overværede også forhenværende rød-holstein avler Asger Kappel bedømmelsen. I forbindelse med afviklingen af sin besætning, solgte Asger Kappel flere køer til familien Hollesen og en af dem deltog i besætningskonkurrencen.

"Hvis den ko var blevet udstillet på Landsskuet i år, ville den nok været gået helt til tops blandt de rødbrogede", vurderer Torben Lund.

Om de tre vinderkøer kan vi fortælle følgende:

  • 39450-03497 Avesome Red. 2. kalvs ko
  • 38143-03362 Avesome Red, 2. kalvs ko
  • 38143-03514 Arino Red, 1. kalvs ko

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.