Tredje slæt græs i hus - bedre end forventet
Rødkløveren trak udbyttet op, vurderer Niels Erik Maegaard.

"Vi har lige taget tredje slæt direkte. I starten var det lidt vådt, men det sidste blev rimeligt. Og det har givet bedre, end jeg havde regnet med.

Stakken er i hvert fald større end forventet. Det er især rødkløveren i græsblandingen, der har givet godt. Det var det også sidste år, da det var helt ekstremt tørt«.

Det fortalte Niels Erik Maegaard fra økologiske Toftegaard på Fyn i idste uge, hvor han også berettede om, at afgræsningsmarkerne var bidt helt ned og i den grad mangler vand, selv om det er på god jord - men de kan ikke vande.

Men mon ikke det er kommet i løbet af ugen, hvor der er meldt masser af vand til hele landet.

Kornhøsten banker på

Høst af hvede eller rug går i gang, næste gang det bliver tørvejr. Hvad der kommer først, er svært at sige. Begge dele ser klar ud, men strået er nok knap modent, fortæller han.

»Vi står lidt i et vadested lige nu. Og venter bare på, at høsten kan begynde. Afgrøderne ser rigtig godt ud. Så jeg er i det hele taget slet ikke bekymret for noget som helst«, siger Niels Erik Maegaard.

Majsen kommet igen

Heller ikke majsen bekymrer ham længere, selv om det har været en rigtig dårlig start for majsen i år.

»Vores majs var meget sløv til at komme i gang i foråret. Længe stod alle andres meget bedre. Men nu er der endelig kommet skub i dem. De har rettet sig gevaldigt og er nu i begyndende blomst. Så de når det lige«, siger han. Og hentyder til tommelfingerreglen om, at majsen senest skal begynde at blomstre 10. august.

Faktaboks

  • Anita og Niels Erik Maegaard har siden 1998 drevet Toftegaard ved Eskildstrup.
  • Bedriften består af 235 sortbrogede malkekøer plus opdræt samt 309 hektar med majs, rug, hestebønner, vårbyghelsæd, vinterhvede og græs.
  • I 2016 blev markbruget lagt om til økologi. I august 2017 kunne køerne fodres økologisk. I februar 2018 
var bedriften fuldt omlagt.

Udfordring her & Nu

  1. Lejesæd: Vi har lejesæd i otte ha rug, der har lagt sig lidt for tidligt. Det ligger ikke rigtig hårdt ned endnu, så det betyder forhåbentlig ikke så meget.
  2. Hestebønner: Vi har dyrket hestebønner i flere år. I år er de meget høje og står bedre end nogensinde.
  3. Strøhalm: Vi har købt 150-200 bigballer raps-strøhalmtil at strø sengebåse med, som lige er kørt ind.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.