Tuborgh underskriver egyptisk opkøb
Under overværelse af flere ministre og andre, egyptiske ping’er blev Arlas nyeste joint venture formelt indgået i Egypten.

Der var ikke sparet på det formelle og pompøse, da Arlas topbosser, bestyrelsesformand Åke Hantoft og administrerende direktør Peder Tuborgh, tirsdag aften underskrev den formelle aftale om Arlas nye joint venture i Egypten.

Ud over direktørerne fra Juhanya, der er Egyptens største mejeriselskab, var også ministrene for investering og handel mødt op til ceremonien i Cairo.

Arla og Juhanya danner med aftalen et nyt joint venture selskab ArJu Food Industries, hvor Arla skal eje de 49 procent, men til gengæld varetage den daglige ledelse.

Tanken bag selskabet er, at de to selskaber skal udnytte hinandens kompetencer. Juhanya er store på yoghurt, UHT-mælk og juice i Egypten, mens Arla bidrager med smør, ost og fløde. Arla forventer at nå en omsætning i Egypten på cirka 700 mio. kr. i 2020.

I første omgang får det nye selskab mellem 40 og 50 ansatte. Planen er dog, at det snart skal vokse til det dobbelte.

Egypten har knap 90 mio. indbyggere og en stærkt stigende købekraft.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.