Uffe Bie: Økologisk omlægning skal op i gear

L&F’s økologisektion tror på, at målet om en fordobling af det økologiske areal kan nås til 2020.

Det økologiske areal skal fordobles frem mod 2020, mener politikerne, og det er også stadig muligt at nå målet, men man skal op i gear.

Det sagde Uffe Bie i sin formandsberetning på L&F’s økologisektions årsmøde onsdag.

»Det er ingen hemmelighed, at vi er langt fra målet om en fordobling af det økologiske areal i 2020. Men jorden er på mange måder gødet til det. Og vi tror på, at vi kan komme i må,« sagde han.

Aktionsplan

Uffe Bie foreslår, at man laver en Aktionsplan for Økologisk Planteproduktion. En plan, der skal løfte udbytterne, udvikle økologiske sorter og dyrkningen af øko-protein samt sikre næringsstofforsyningen via mere recirkulering.

»En god performance i planteproduktionen er grundlaget for god rentabilitet i økologien. Og det er afgørende for den økologiske produktions bæredygtighed på lang sigt,« sagde han.

Han mener også, at man seriøst bør ser på, hvordan vi løser de stigende udfordringer med at opnå en hensigtsmæssig arrondering.

»Vi skal have hjælp til at gennemføre jordfordeling alle steder, hvor det kan bidrage til at få jorde placeret bedre rundt om gårdene. Det vil hjælpe økologerne og resten af erhvervet. Og samfundet slipper for, at vi ligger og kører på vejene med vores gyllevogne,« forstsatte han.

Tværministerielt økologiforum

En tredje ting L&F’s økologisektion har spillet ind til Økologisk Handlingsplan er, at der bør oprettes et tværministerielt Økologiforum. Et forum som i alle relevante ministerier sikrer medejerskab til en fordobling af det økologiske areal.

»Mere økologi handler jo ikke kun om landbrugspolitik. Blikket skal også rettes mod hvad der sker på miljøområdet, inden for skatter og afgifter, uddannelse, eksport tiltag osv. Det hele hænger sammen,« lød det fra talerstolen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.