Vi skal konsolidere os og se, hvad der sker

I de seneste år har Torben Sønderby sagt til sig selv, at det handlede om at konsolidere bedriften og økonomien og tage det stille og roligt.

»Men sådan er det aldrig endt. Der er altid sket noget uforudset«, griner mælkeproducenten fra vestjyske Grønbjerg.

I år er planen derfor - indtil videre - at optimere på omkostningerne, så stigningerne bliver så minimale som muligt. Eksempelvis vil han se på mulighederne for at bruge mere hjemmeavlet foder.

På den korte bane frygter han, at rentestigningerne i USA og den stigende inflation fører til højere renter på de flekslån, som han har.

På den længere bane arbejder han på at opbygge et biogasanlæg sammen med 45 andre landmænd.

Klima fylder også. Her skal der geares op, hvis målsætningen om en 30 procents reduktion inden 2030 skal opfyldes. Mange af de lavthængende frugter er plukket, så de næste klimatiltag kan kræve større investeringer.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.