Video: Pludselig var de på forsiden af New York Times

Kioskbasker: Mogens Haugaard havde nok forventet at komme i Stevns Bladet, da hans nabo kom med et hold og spillede cello for køerne, men pludselig var hans køer på forsiden af New York Times og på BBC.

En mia. mennesker er historien om cellisterne, der spiller for Mogens Haugaards køer, nået ud til verden over, og den rækkevidde kom i nogen grad bag på ham. 

Mogens Haugaard har en Herefordbesætning på Stevns med cirka 60 dyr alt inklusive. En besætning han har bygget op siden 1990, fordi han savnede sin barndoms malkekøer.

»Der er en smittende ro over køer. Det er derfor jeg kan lide at have dem«, siger han. 

Under coronakrisen skete der dog pludselig noget uventet. Hans nabo, en verdensberømt cellomusiker og -lærer, Jacob Shaw, der er leder af Scandinavian Cello Academy, var ked af, at hans elever ikke kunne spille koncert for publikum, fordi landet var lukket ned. Han spurgte, om de måtte komme og spille koncert for køerne, og det måtte de selvfølgelig. 

Kulturminister på besøg

Så gik det slag i slag, ikke mindst da daværende kulturminister, Joy Mogensen, kom forbi, og pressen blev opmærksom på det, og pludselig havde cellisterne og køerne været omtalt i New York Times, på BBC, i tysk og fransk tv med mere.

»Jeg havde nok forventet, at det ville blive nævnt i Stevns Bladet, men ikke at det blev omtalt verden rundt«, siger han og peger på et foto på forsiden af New York Times, som er indrammet og hængt op i hans gårdbutik. 

Jacob Shaw træner unge cellotalenter, men træning indebærer også en vis grad af publikum. Mogens Haugaard åbnede glad staldene for musikerne, og køerne tog virkelig godt imod musikken. 
»Det er folks opfattelse, at det er god dyrevelfærd. Jeg synes også, der er evidens for det. Hver dag spiller jeg lidt for dem på ghettoblasteren, og det giver ro i stalden. Jeg får selv en afslappet fornemmelse af det, og det mærker dyrene. De forbinder det med noget godt, og det er der jo også dyrevelfærd ved«, uddyber han. 

Målløse journalister

Omtalen har selvfølgelig været god for bedriften. Han mener, at billederne af dyr i en stald, hvor der spilles klassisk musik for køerne, signalerer dyrevelfærd, og det gavner ikke bare ham, men hele landbrugets renomme. Også selv om forbrugerne godt ved, at det ikke er alle køer, der har et orkester i stalden. 

»Da det blev forår, holdt vi også koncert i engen i ly af nogle bigballer. Da de begyndte at spille, kom køerne og kiggede lige ind i journalisternes linse, og journalisterne var målløse«, siger han.

Det er da også noget, Mogens Haugaard skilter med i sin gårdbutik, hvor der hænger tre plakater med billeder og avissider, der omtaler ko-koncerterne, og det skader nok ikke omsætningen. 

Læs mere i magasinet Kødkvæg, der udkommer i dag

Se videoen her
 

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.