Analytiker: Store prisudsving for planteavleren i turbulent 2022

Tegn ikke kontrakt på ny høst af maltbyg nu - for der er ikke tegn på, at prisniveauet falder i 2022. Måske ender det med, at foderbyg overhaler maltbygprisen indenom, vurderer markedsanalytiker Palle Jakobsen fra Agrocom.

»Det sidste halvandet år har vi været inde i en stigende trend, hvor prisen kun gik op. Her har det bare handlet om at hænge på den opadgående trend uden at sælge ret meget.

Men nu skifter billedet, og vi ser ind i et voldsomt turbulent år, hvor priserne vil ligge på et højt niveau - men køre op og ned, fordi markedet er nervøst. Så der vil komme store prisudsving - men altså på et højt niveau«, fortæller Palle Jakobsen fra Agrocom.

Han tilføjer, at trenden kommer til at gælde stort set alt - både maltbyg, hvede, gødning, brændstof, råolie, naturgas - ja, hele vejen rundt.

Tegn ikke kontrakter på ny høst af maltbyg nu

»Tegn derfor ikke kontrakter på maltbyg til ny høst nu - for der er ingen tegn på, at pris­niveauet vil falde. 

Det er endda muligt, at prisen på foderbyg overhaler maltbyggen indenom. Den er godt på vej. I høst kostede foderbyg 140 kr., og her sidst i november stod den til 200 kr.", siger Palle Jakobsen. 

Næste år tror han, at prisen på foderbyg kommer til at svinge fra 175 til 225 kr., og at maltbygtillægget vil variere fra 0 til 50 kr. - alt efter hvor god høsten bliver.

Læs mere om Palle Jakobsens vurdering af markedet i 2022 i det nye nummer af fagmagasinet MARK, nr. 12/2021. Her kan du også læse om årets vårbyg-sortsresultater i landsforsøgene - og hvilke sorter du skal vælge til kommende sæson.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.