Betalt indhold af FMC

CENTIUM® 36 CS MÅ NU ANVENDES BÅDE FØR OG EFTER FREMSPIRING AF ROERNE

Centium® 36 CS er netop blevet registreret til ordinær anvendelse i roer. Ukrudtsmidlet må anvendes både før fremspiring og som et bladmiddel, når roerne har udviklet to løvblade.

Forslag til bekæmpelse af ukrudt i roer – SE VIDEO

Michael Rose, Business Development Manager i FMC, besøger i videoen roe-demonstrationer ved Råhavegård på Lolland og giver sin vurdering af og strategiforslag til ukrudtsbekæmpelse i roer med den udvidet anvendelse af Centium® 36 CS.

Forslag til dosering før og efter fremspiring

sponsoreret FMC

Udvidet anvendelse af Centium 36® CS

Det clomazon-holdige ukrudtsmiddel Centium® 36 CS er netop blevet registreret til anvendelse i roer og rødbeder. Produktet har i mange år været registreret i bl.a. vinterraps og kartofler og godkendt til såkaldt mindre anvendelse i roer før fremspiring.

Med den nye godkendelse fra mindre til ordinær anvendelse kan ukrudtsmidlet anvendes til bekæmpelse af vanskelige ukrudtsarter som fuglegræs, hyrdetaske og burresnerre både før fremspiring og som et bladmiddel, når roerne har udviklet to løvblade.

”Bekæmpelsen af især fuglegræs, hyrdetaske og burresnerre bliver mere sikker ved at anvende Centium® 36 CS i ukrudtsstrategien i roer. Samtidig vil Centium® 36 CS løfte den overordnede effekt af sprøjteprogrammet og hjælpe på den endelige effekt på vanskelige arter som hundepersille og raps”, fortæller Michael Rose.

Den maksimale dosering, der må anvendes i roerne i hele vækstsæsonen, er 0,2 l/ha Centium® 36 CS. Efter fremspiring må Centium®36 CS først anvendes, når roerne har to ægte blade (BBCH 12), og på dette stadie må man maksimalt anvende 0,05 l/ha Centium® 36 CS.

Før fremspiring anvendes Centium® 36 CS alene. I roernes stadie 12-18 skal Centium® 36 CS indgå som tankblandingspartner med Betanal®, Nortron® SC, Goltix® SC 700, Safari® 50 WG.

Udvidet godkendelse gælder også for produkt i dunke med ikke-opdateret etiket

En stor del af de danske dunke med Centium® 36 CS er printet med den gamle etiket. Det er lovligt at bruge den nye udvidet anvendelse for produktet, selvom etiket-teksten på dunken ikke ikke er opdateret. 

Læs mere om Centium® 36 CS på FMCs hjemmeside

Vejledning til anvendelse af clomazon i roer

Agricenter Danmark, Nordic Sugar, har udarbejdet en oversigt, der kan bruges som vejledning til anvendelse af clomazon til ukrudtsbekæmpelse i roer. Læs vejledningen her. 

Klik her for printvenlig version af clomazon-oversigten

sponsoreret FMC

For yderligere information om den udvidet anvendelse af Centium® 36 CS kontakt venligst Business Development Manager i FMC, Michael Rose, på mail michael.rose@fmc.com eller telefon 89874709

 

Emneord sponsoreret, FMC, Roer, ukrudtsbekæmpelse

Betalt indhold af FMC

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.