Glad landmand høster rødsvingel: Fremragende udbytte uden dryssespild
Der var maksimalt udbytte på første års markerne med rødsvingel på bedriften Nygård i Nakskov.

Henrik Marcussen høstede løs af rødsvinglen på de to førsteårsmarker med sin Case 9120.

Selvom udbyttet ikke er målt helt op endnu, skønner Henrik Marcussen det til at være 1800-2000 kg. per hektar med en vandprocent på 15.

"Jeg kan absolut ikke klage. Der var maksimalt udbytte - vi fik, hvad vi kunne tage, og der var også godt med halm. Vi var heller ikke ramt af dryssespild som nogle af kollegaerne", siger landmanden.

Trods et fremragende udbytte skal markerne her efter høsten tages op. Der uvelkomment græs i dem, så de skal nedsprøjtes og pløjes op.

Familiedrevet gård

Henrik Marcussens bedrift hedder Nygård, og er familiedrevet med 200 hektar planteavl. Ud over ham selv er det hans hustru, der er med i høstarbejdet. De har derfor nok at se til, når maverne også skal mættes. 

Men det løser de med lettere retter, som ofte er lavet i større mængder, så det kan portionsanrettes i fryseren. Parret har også to døtre i start 20'erne, som gerne kommer hjem til gården og hjælper til i høsten.

"De bor begge i København, men høsten trækker i dem. Det er næsten lige før, de planlægger deres ferie efter høsten. De er også med i foråret, når der skal sås", siger Henrik Marcussen.

Det næste i markplanen bliver enten byg eller hvede. Landmanden skønner, at hveden kommer først, fordi byggen stadig har en del grønne kerner i sig.

Mens han venter på, at næste afgrøde er klar, har han taget prøver af byggen med en håndhøster. Senere på dagen skal han nemlig tjekke efter, om den har protein nok i sig.

"Ved siden af bedriften er jeg en del af en selvkørende roeoptager sammen med en anden part, hvor vi tager roer op for andre. Og så renser jeg kanaler for Lolland Kommune", siger Henrik Marcussen.

Med det indsendte billede deltager Henrik Marcussen i 'Skyd Høsten bedst'.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din viden om høstsikkerhed i høstquizzen og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air 2 drone til en værdi af 7.990 kr. Prøv høstquizzen her: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten bedst:

  • Præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd høsten-lagkage, værdi 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Beolit 17 ultimativ bluetooth-powerhøjtaler til værdi af ca. 4.000 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller Traktortech, værdi op til 1.492,50 kr.

Skyd høsten først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et SuperGavekort til GoGift, Danmarks største gaveportal på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Skyd bedste video:

  • Skyd bedste høstvideo og vind en Apple IPhone 11 Pro 64GB til værdi af ca. 8.499 kr.
  • Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

Emneord Skyd Høsten 2020

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.