Her er fremtidens hvedesorter
Godt 700 så på fremtidens sorter, maskiner og meget andet på Christianshøj

»Informer er fremtidens hvedesort. Den har markedets sundeste strå på alle parametre. Væksten er hurtig i efteråret, så den har potentiale til at vokse fra snegleangreb, og den er også hurtigt afsted i foråret. Strået er relativt langt, men med god stråstyrke.

Og så er den blandt de højstydende sorter med forholdstal 105 i snit for 2016 og 2017 i landsforsøg. Vi forventer os meget af den«, fortalte planteavlskonsulent Hanne Kristensen fra AgriNord på Agri Farm Day i Klarup ved Aalborg for nylig. 

Informer er en tysk sort, der repræsenteres i Danmark af Nordic Seed. Den er p.t. en industrihvede, men er indstillet til brødhvedelisten, og hun forventer, den bliver godkendt. Både rumvægt og proteinindhold er højt.

»Der vil være udsæd at få af Informer til kommende sæson, men nok ikke så meget«, lyder vurderingen.

En anden spændende sort er franske Chevignon, der nok er den største sort i Europa. Den er tidlig, sund, med et relativt kort og stift strå og forholdstal 101 i landsforsøgene 2017. En kikse - måske brødhvede, fortæller hun.

700 deltagere nørdede hybridhvede og sprøjteteknikMark Fredag 8. juni 2018 · 07:21

To hybridhvedesorter

Der blev også præsenteret to nye hybridhvedesorter, Hyking og Hyvento på dagen.

Hyvento har givet forholdstal 96 i landsforsøgene 2017. Hyking er ny i landsforsøgeme i 2018. Begge sorter er i handlen til den kommende sæson.

Den nye rugsort KWS Serafino blev også præsenteret. Den har været med i landsforsøgene i 2017, hvor den lå i top med forholdstal 107. Sorten er nyeste hybridgeneration, har en god stråstyrke, en rigtig god modstandsdygtighed overfor meldrøjer og markedets bedste resistens for bladsygdomme.

Man kunne på dagen også studere hestebønnesorten Kontu, der er en ældre finsk sort. Den udmærker sig ved meget tidlig blomstring, og så modner den 14 dage før andre sorter. Men udbyttet er også lavere - ca. 20 pct. Den repræsenteres af Mollerup Mølle.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.