Jysk maskinstation har presset 300 hektar halm den sidste uge

De seneste måneders nedbør og efterfølgende frostvejr havde gjort det til en umulig opgave for Philipsdal Maskinstation at få bjerget halmen. Det er der blevet gjort noget ved i løbet af denne uge.

Hos Philipsdal Maskinstation ved Ulstrup på den midtjyske højderyg har man i den seneste uge været i gang med en yderst usædvanlig opgave.

Erik Egelund Jensen, der ejer maskinstationen, har nemlig brugt ugen på at presse intet mindre end 300 hektar halm.

"Det har simpelthen været så vådt i høst, at vi ikke har kunnet få det presset. Nu har der været lidt frostvejr i den sidste uge og ingen regn, og nu kom muligheden så", siger Erik Egelund Jensen med henvisning til, at månederne efter høst har budt på store regnmængder, som i sidste ende har efterladt store mængder ubjerget halm på markerne.

I dag presser Philipsdal Maskinstation omkring Gerning.

"Vi har nok presset omkring 1.100 baller indtil videre. Vi pressede lidt for tre uger siden, vi gjorde det også meget i sidste og vi regner med at blive færdige i dag".

første og forhåbentlig sidste gang

Halmen er ifølge Erik Egelund Jensen af en fin kvalitet og skal bruges som brændsel hos de lokale varmeværker.

"Vi skal jo simpelthen bare have det væk fra markerne, og vi har jo en kontrakt med varmeværkerne, så det er den, vi arbejder på at opfylde", siger han og fortæller, at den sene presning er et absolut særsyn for den garvede maskinstationsejer.

"Vi har kun prøvet at presse nogle småting på denne tid af året og aldrig i så stort et omfang som i år. Det er første og forhåbentlig også sidste gang, for det er jo noget bøvl. Men vi kan jo ikke gøre noget ved, at det regner", siger han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.