K-ordfører afviser trussel mod landbrugspakken

"K truer med at trække sig fra landbrugspakke, hvis miljøet forringes."

Sådan stod der søndag i en overskrift hos Berlingskes hjemmeside, Politiko, men Rasmus Jarlov, landbrugsordfører for Konservative, siger, at rubrikken er strammet.

"Berlingskes overskrift er forkert, og det er irriterende," skriver Rasmus Jarlov i en facebookopdatering.

I en Facebook-opdatering uddyber han sin holdning om pakken, som regeringen, Konservative, DF og Liberal Alliance i december blev enige om.

"Fra konservativ side har vi hele tiden været ærlige om, at landbrugspakken ikke isoleret set er en gevinst for miljøet. Det er en landbrugspakke og ikke en miljøpakke. Vi giver landbruget bedre vilkår for at hjælpe det i en utrolig svær tid," skriver Rasmus Jarlov.

Den samlede kvælstofudledning må ikke stige, lyder det konservative krav. Som led i pakken har partierne aftalt, at Folketinget udskyder ca. 6.200 tons kvælstof til tredje vandplansperiode, iværksætter kollektive indsatser for i alt ca. 3.800 tons kvælstof, og at den resterende indsats på ca. 3.800 tons kvælstof håndteres via den
målrettede regulering, hvor landbruget får en ny kvælstofregulering.

"Vores kamp har været, at miljøpåvirkning skal blive så lille som mulig. Derfor var det et ultimativt krav fra os, at vandløbene ikke mister miljøbeskyttelse. Og det var også et specifikt krav, at når man lægger landbrugspakken (=mere gødning) sammen med, at der i disse år bliver nedlagt jorder (=mindre gødning), så må den samlede kvælstofpåvirkning af vandmiljøet ikke stige. Dette har vi gjort helt klart for ministeren og fået lovning på," skriver Rasmus Jarlov.

Han skriver videre, at sagen skal undersøges.

"Det er klart, at hvis denne lovning bygger på forkerte eller vildledende tal, er det alvorligt. Det vil vi naturligvis ikke acceptere. Det undersøger vi som sagt nu grundigt i de kommende dage."

Redigeret d. 15. februar kl. 17.30: Vi skrev, at Rasmus Jarlov tilsyneladende havde slettet sin facebookopdatering igen, men der var tale om, at den var på Rasmus Jarlovs politikerside og ikke hans private FB-side. Vi beklager fejlen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.