Landmand om høst i tørken: "Jeg kom for sent med skårlægningen"

I Rø på Bornholm bor Jacob Klausen, her driver han et lille landbrug på 42 hektar. Hos ham har det tørre vejr har gjort frøhøsten lidt mere besværlig end normalt.

"Jeg kom for sent med skårlægningen, da det har været svært at finde det rigtige tidspunkt på grund af tørken", fortæller Jacob Klausen og fortsætter:

"Vi har derfor tærsket almindelig rajgræs direkte med en Dronningborg 4000 S", siger han til Landbrugsavisen.dk og oplyser at vandprocenten i rajgræsset var mellem 25 og 30 procent. 

Om den høje vandprocent siger Jacob Klausen: 

"Vi kunne vente til vandprocenten var lavere, men på grund af tørken har frøgræsset ikke fundet sit leje og der er derved stor risiko for spild", siger han og oplyser at udbyttet på frøgræsset i år er lidt under middel.

Også her på Bornholm har høsten i år været skudt i gang tidligere end normalt. 

"Det er meget tidligt i år, normalt skårlægger jeg frøgræsset omkring 10.-12.juli , siger Jacob Klausen.

Udover frøgræs dyrker han også hvede, byg og raps. 

Mere om dette tema

Her kan du se indsendte billeder og læse artikler i forbindelse med LandbrugsAvisen og Gjensidiges årlige konkurrence "Skyd høsten". 

Læs mere om konkurrencen eller deltag med dine egne billeder her

"I denne tørke kan det være svært at vurdere hvornår der skal høstes, men jeg tror at det bliver rapsen der er den næste".

Jacob Klausen deltager i Skyd Høsten Bedst med de indsendte billeder

 

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 15 afgrøder:

  • Allerede høstet: Engrapgræs, rødsvingel, vinterby, alm. rajgræs og hvidkløver.
  • Mangler høst: Vinterraps, vinterhvede, vårbyg, triticale, rug, havre, spinat til frø og hestebønner.

Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad 32GB Retina til værdi 2.799 kr. samt 5x1 valgfrit halvårs abonnement på Svin, Kvæg, Mark, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi 669 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 3.499 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Emneord Skyd høsten

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.