Lave hvedepriser på verdensmarkedet lokker købere til i flok
I går blev flere handler annonceret.

Kornpriserne er lave for tiden - og det får lige nu især hvedeopkøberne til at krybe ud af busken og skabe stærk efterspørgsel på verdensmarkedet, konstaterer Jyske Markets.

I går blev flere handler således annonceret: Syrien indgik aftale med Rusland om køb af 3 mio. tons hvede over de næste tre år, Algeriet købte minimum 250.000 tons durumhvede fra formentlig Canada og Mexico, og Etiopien er i markedet efter 200.000 tons hvede.

Desuden har Saudi Arabien torsdag morgen annonceret en tender i hvede på 475.000 tons.

Ifølge Jyske Markets er det fortsat Sortehavs-hveden der har førertrøjen på, og en lille trøst er det at den stadig holder fast i stigninger på 10 US-dollars pr. ton fra september. 

Hvis EU skal tilkæmpe sig en større markedsandel vil det først og fremmest kræve en svækkelse af euroen i forhold til dollar og rubel - og måske giver dagens møde i den europæiske centralbank en hjælpende hånd, lyder vurderingen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.