Mark: Brasiliansk rekordhøst af soja kan presse priserne
Analysebureau har opjusteret den brasilianske sojaproduktion med 5 mio. ton.

Af Jens Kornbeck, analytiker, Agrocura

Med ca. 50 procent af sojahøsten i mål er noget af usikkerheden omkring den samlede soja produktion i Brasilien forsvundet. Dernæst har vellykket vejr i februar givet FCStone anledning til at opjustere deres syn på brasilianske produktion med 5 mio. ton til samlet 109 mio. ton for denne sæson.

I morgen kommer USDA med deres forventninger for den samlede produktion og forbrug. Historisk har de været mere konservative i deres udmeldinger, men vi regner med at de også opjusterer deres forventninger til produktionen - om end ikke så meget som FCStone.

Brasilien står næsten for en tredjedel af verdens samlede soja produktion, og i forhold til sidste sæson ventes produktionen at stige 13 procent svarende til 12,5 mio. ton, hvis de 109 mio. ton opnås.

Brasiliens hær skal redde sojaeksportenMark Tirsdag 7. marts 2017 · 07:38

Til trods for den brasilianske valuta, real, er steget pænt det seneste år, har det været lukrativt for bønderne at omlægge deres produktion til soja.

Såfremt det samlede forventede forbrug er uændret, vil Brasiliens ekstra 5 mio. ton produktion betyde øgede lagre til ca. 26 procent.

Bliver det som forventet vil priserne i vores optik være faldende.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.