Mark: Sojabønner trækkes med op af råvarer i prisfest
Alene fredag steg sojaskrå på Chicago december-termin med 1,95 procent til knap 219 kr. pr. hkg.

I sidste uge var der god støtte til sojaprisen, alene fredag steg fx sojaskrå på Chicago december-termin med 1,95 procent til knap 219 kr. pr. hkg og sojabønner med 1,39 procent til godt 225 kr. pr. hkg.

Prisstigningen er der flere årsager til, vurderer Jyske Markets.

Dels støtter udviklingen i det øvrige råvaremarked opkøb i soja, fx har investorerne vist god appetit på metaller og energi. Udviklingen er understøttet af udsigt til stabile globale udsigter til vækst.

Amerikansk majs- og sojahøst overrasker markedsanalytikereMark Onsdag 13. september 2017 · 06:00

Dels er ny høst af soja - og majs - i USA godt undervejs, og både onsdag og torsdag blev der rapporteret om lidt skuffende sojaudbytter. Desuden er der bekymring for, at næste års sojahøst i Brasilien kan blive forsinket på grund af tørre fohold og forsinket såning. 

Jyske Markets påpeger, at de seneste års typiske udvikling i sojapsrisen på denne tid af året har været en bund i slutningen af september efterfulgt at en stigning i oktober - og derfor anbefales det at være afdækket på forbruget.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.