Merrild: Dan J har holdt erhvervet for nar

Dan Jørgensen har ikke gjort nok for at sikre, at danske landmænd må bruge kvælstoffikserende afgrøder som miljøfokusområde.

Først ville han - på delegeretmødet over for hundredvis af landmænd - have anerkendelse for at have erkendt overimplementering.

Nu viser det sig, at Dan Jørgensen alligevel ikke kunne levere varen og sikre danske landmænd adgang til at bruge kvælstoffikserende afgrøder som miljøfokusområde som resten af deres kolleger i Europa.

"Det er politik, når det er værst," bryder Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer, ud i reaktion til nyheden.

"Jeg synes virkelig, at han har holdt erhvervet for nar," siger han.

Han mener, at det forslag, som Dan Jørgensen havde lagt frem, i forvejen var alt for vagt og restriktivt, når man sammenlignede med implementeringen i andre EU-lande. At dét forslag så afvises er en ekstra bet.

Det er Enhedslisten og SF, som har spændt ben for fødevareministerens forslag. Men det burde Dan Jørgensen havde sikret sig mod, siger han.

"Det er ham, der skal lave det politiske arbejde med at få partierne til at forstå, at de skal stoppe med at være så restriktive og kigge på, hvad der får andre lande til at anerkende kvælstoffikserende afgrøder som miljøfokusområde," mener Martin Merrild.

Han understreger, at kvælstoffikserende ville være en gevinst for landmænd, hvis det passer ind i landmandens sædskifte, fordi det giver en mere frugtbar jord. 

Emneord miljø, kvælstof, eu

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.