Merrild om kvælstofdebat: Se det lange perspektiv

Det er med ærgrelse, at Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer, følger debatten om landbrugspakken.

Han håber ikke, det skader det langsigtede perspektiv.

"For selv om aftalen ikke fik opbakning fra det brede flertal, som vi i Landbrug & Fødevarer gerne havde set, så er jeg helt overbevist om, at målrettet regulering af landbruget er fremtiden. Den nye, moderne regulering er helt central i pakken og svarer i øvrigt til Natur- og Landbrugskommissionens anbefalinger," skriver Martin Merrild i et indlæg på Facebook.

Erhvervet har i de seneste 25 år reduceret kvælstofudledningen med over 42.000 tons, og denne udvikling vil fortsætte de kommende år med fødevare- og landbrugspakken, siger han.

Oppositionen kræver gennemgang af landbrugspakke Tirsdag 16. februar 2016 · 07:39

"For mig at se forekommer det lidt ude af proportioner at skændes så højlydt om, hvorvidt der i et regneark et enkelt år vil være et lille skvulp på et par hundrede tons eller ej. Det har ikke meget med virkeligheden at gøre, hvor årlige variationer i nedbør betyder meget mere end det, debatten handler om nu," skriver han.

Han appellerer til at huske det langsigtede perspektiv i disse dage, hvor bølgerne går højt, og aviserne skriver med store typer.

"Det handler både om at give landbrugserhvervet, naturen og miljøet gode vilkår," skriver L&F-formanden.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.