Ny gødskningslov: "En stor befrielse"
Martin Merrild, formand for L&F, er glad for, at landbruget har fået en regering, der arbejder for at hjælpe landbruget.

"Det er selvfølgelig en stor befrielse, at vi er nået dertil. Det er jo en ændring, der har været på vej længe," siger Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer, om at Folketinget nu har endeligt vedtaget L68 - en lov, der gradvist udfaser de reducerede gødskningsnormer.

Den nye gødskningslov har stor betydning for landmanden, understreger han.

"Det betyder jo helt konkret, at nu er der bedre muligheder for at give afgrøderne det, de har behov for," siger Martin Merrild.

Der venter dog også udfordringer for landbruget, påpeger han. Fra 2017 og frem skal den målrettede regulering indføres.

"Samtidig betyder det, at der kommer en hel række tiltag, som er en del af landbrugspakken. Der er helt klare forpligtelser til, at vi nu skal etablere nye former for vådområder og lignende," siger Martin Merrild.

Den nye lov betyder, at landmændene nu bedre kan tro på fremtiden, siger han.

"Vi står jo i en meget alvorlig økonomisk krise. Både for landmanden, men også for omverden, pengeinstitutterne, dem der står for finansieringen af landbruget. Der har det en stor psykologisk betydning, at vi har en regering, der har sat sig for at kæmpe for og få gennemført det her. Det er en opbakning, vi ikke har oplevet i mange år," siger Martin Merrild.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.