Pas på: Frist for effektivt ukrudtsmiddel i raps er overskredet
Vinterrapsen er i begyndende blomstring mange steder. Derfor er det nu for sent at køre med Matrigon i de fleste rapsmarker.

Fristen for at bruge Matrigon eller andre midler, som indeholder clopyralid udløber, når vinterrapsen er i begyndende blomstring.

Det er den nu på mange marker. Derfor er det nu for sent at køre med Matrigon 72 SG og Cliophar 620 SL.

Ren honning

Landbruget har i de senere år haft meget fokus på brugen af clopyralid-midlerne i raps.

Clopyralid er nemlig et systemisk middel, som følger saftstrømmen i planterne. Midlet kan derfor findes i honning - også selvom bierne ikke er i marken på sprøjtetidspunktet.

Jo tidligere der bliver anvendt Matrigon i forhold til sprøjtefristen, jo mindre risiko er der derfor for at clopyralid finder vej til dansk honning.

Kamiller skal bekæmpes inden bi-træk i rapsMark Søndag 24. februar 2019 · 08:06

Gule blade er no go

Mange rapsmarker er i vækststadie 55, som er sprøjtefrist for Matrigon 72 SG og Cliophar 620 SL. Stadie 55 er, når blomsterknopper på hovedskud er synlige, men lukkede og uden synlige gule kronblade.

Den seneste tids varme vejr har for alvor sat skub i rapsen mange steder. På enkelte marker, der endnu ikke er i vækststadie 55, kan der stadig sprøjtes med clopyralid.

Følg rapsens udvikling i hver enkel mark, der er betydelig variation.

Er rapsen kommet godt fra start og plantebestanden er jævnt fordelt, har raps en god konkurrenceevne over for kamille og andet ukrudt. Hvor der er anvendt én gang Belkar i efteråret med henblik på en splitsprøjtning , forventes der sjældent at være behov for opfølgning i foråret, selv om der ikke blev mulighed for at køre med den sidste del af behandlingen.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.