Planteavler: Jeg deler gødningen til hvede i tre for at undgå at vækstregulere
Steffen Decker, planteavler ved Vojens, svarer på månedens spørgsmål i fagmagasinet MARK. Læs svarene fra alle fire landmænd i Landmandspanelet i det nye nummer af MARK, der udkommer tirsdag 5. februar.

Hvordan er din gødningsstrategi?

Steffen Decker, Vojens, planteavl på 290 hektar:

»Jeg modtager 3.500 kubikmeter biogasgylle. Al vår- og vinterhveden får gylle. Resten nedfældes før pløjning til noget af vårbyggen.

På den vårbyg, som får biogasgylle, samblander jeg 250 kg NPK 10-11-21 med udsæden. Derudover spreder jeg en flydende NS 27-3, når vårbyggen har tre blade.

På den vårbyg, som ikke får biogasgylle, reguleres N-tilførslen ved den sidste tildeling.

I både vår- og vinterhvede deler jeg tildelingen af handelsgødning i tre. Det gør jeg både for at øge proteinindholdet og for at undgå at vækstregulere.

Ved den første gødskning tildeler jeg 60-70 pct. af N-mængden i form af en flydende NS 27-3. Samme dag spreder jeg 250 kg NPK 10-11-21 pr. hektar. Senere slutter jeg af med at udbringe flydende NS 27-3. Det gælder både den hvede, der skal bruges til brød, og den, som skal bruges til foder.

I frøgræs kører jeg med flydende NS 27-3 første gang og med NPK 10-11-21 to til tre uger senere«.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.