Russisk eksporthvede når højeste pris i fire år
Russiske fob-priser for eksporthvede har ramt det højeste niveau i fire år, efter en stigning alene i sidste uge på 4,4 procent.

Trods et massivt fald i prisen på råolie på 5,6 procent i går formåede afgrøderne at holde skindet nogen lunde på næsen, og lukkede med relativt små prisændringer, rapporterer Jyske Markets.

For det russiske hvedeeksportmarked beretter det russiske analysebureau IKAR, at fob-priserne har ramt det højeste niveau i fire år, efter en stigning alene i sidste uge på 4,4 procent.  Dette er en konsekvens af, at det bliver sværere at skaffe varer.

Den russiske prisstigninger er forstærket af, at landbrugsministeriet fredag mødes med eksportører, hvor den indenlandske forsyningssituation blandt andet ventes at være på dagsordenen.

Store hvedelandes kvaler sender priser på optur Mark Tirsdag 18. december 2018 · 10:02

En anden årsag til stigningerne er vejrkomplikationer i Argentina, der har modtaget store regnmængder, og det frygtes at gå ud over kvaliteten og udbytterne i landets hvedeproduktion. Nedbøren fortsatte i går og der er i områder blevet rapporteret om oversvømmelser.

2 til 3 mio. tons uhøstet argentinsk vurderes at have taget skade, og være blevet nedjusteret fra møllehvede til foderhvede.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.