Såbarometer: Såning af vintersæd er allerede langt fremme
Op mod 15-20 pct. af vintersæden er sået så tidligt, at det kan ersatte efterafgrøder.

Selvom vejret har været lidt skiftende den sidste uges tid, har lidt regn og blæst ikke haft den store betydning for såning af vintersæd. Flere steder meldes der, at såningen er længere fremme end planlagt.

»Der bliver sået på fuldt tryk i Vendsyssel. Landmændene får lavet et pænt stykke arbejde ude på markerne, så afgrøderne har de bedste betingelser for at få en god vækststart«, fortæller Peter Neistskov Jensen, LandboNord.

Første års hveden først

Mange har prioriteret at så førsteårs hveden tidligt, og er derefter gået videre til hybridrug og vinterbyg. Nu er det derfor begyndt at handle mere om at få linjebyggen og flereårshveden i jorden. Tidlig såning og bladlus

Den tidlige såning gør dog også, at man skal være opmærksom på risikoen for angreb af bladlus her i efteråret.

Ligeledes bør man stadig være varsom med at så for tidligt på arealer, hvor græsukrudt kan blive et problem. Derfor er nogle landmænd også fast besluttet på at vente med at så vintersæden til midten af september eller senere.

15-20 pct. sået inden frist

Andre har derimod været fast besluttet på at så så tidligt som muligt, så de kan bruge den tidligt såede vintersæd (frem til 7. september) som alternativ til efterafgrøder.

Flere planteavlskonsulenter melder, at ca. 15-20 pct. af vintersæden er sået så tidligt, at det kan bruges som alternativ til efterafgrøder.

Emneord PLUS, Top2

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.