Såbarometer: Såningen trækker ud på tung jord

Sukkerroerne er sået, men ustabilt vejr bremser såningen af den øvrige vårsæd på lerjord.

"Såningen trækker ud på nogle af de tunge jorder, og her kan det være nødvendigt at øge udsædsmængden«.

Det fortæller planteavlskonsulent Michael Lønbæk, fra Velas på Fyn.

Han tilføjer, at der tilmed er partier af udsæd, hvor kernerne er store og tunge. Det kan give udsædsmængder på over 200 kg pr. hektar.

I Østjylland melder planteavlskonsulent Casper Andersen, at såningen stort set er afsluttet på de lette jorde. I områder med lerjord har såningen dog stået stille mange steder i den forgangne uge - på grund af det ustabile vejr.

På Bornholm er der også taget hul på såningen. ifølge planteavlskonsulent Torben Videbæk er det især langs kysterne. Midt på øen er jorden stadig for våd og kold til, at der kan laves gode såbed.

Fine såbed til roer

Fra Vkst melder planteavlskonsulent Casper Hansen, at sukkerroerne er sået.

»Generelt er der lavet rigtig fine såbed i år. Modsat sidste år har det været let at lave såbed med en rigtig god krummestruktur«, siger Casper Hansen.

Han tilføjer, at de først såede sukkerroer har spiret. Han forudser dog, at der næppe vil være den store forskel på de roer, der er sået tidligt, og de roer, der er sået sent i år. Det skyldes den lange periode med koldt vejr.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.