Sukker i skarpt prisfald
Brasilien er nu i gang med sukkerhøsten, og den lover godt.

Af Jens Kornbeck, analytiker, Agrocura

Sukkeret er faldet som en sten i den seneste måneds tid og brød direkte under de 19 cents pr. pund, som vi udnævnte som et afgørende niveau for alle de spekulanter, som havde købt godt op i markedet.

Håbet om øget import til Indien, som er verdens største sukkerforbruger, og udsigten til en forbedret produktion i Brasilien, den største producent og eksportør, var en kombination, som markedet ikke kunne holde til.

Fra de lidt over 19 cent pr. pund, handler vi nu lidt over 16 cent pr. pund, svarende til et prisfald på ca. 17 procent  på råsukkerkontrakten.

Brasilien er nu i gang med sukkerhøsten, og den lover godt. Dermed er der udsigt til verdens sukkerforsyning kan få genoprettelse efter to år med ringe produktionsresultater.

Slut med det hvide guld – roepris faldet 40 pct. på fem år Torsdag 9. marts 2017 · 00:00

Vi forventer ikke markedet vil gå under de 16 cent lige nu. Derimod kan vi godt se en periode med prisstigning foran os her på den korte bane. Omvendt synes det også svært at finde en pris over 20 cent frem igen, når høsten arter sig så godt i Brasilien.

Figur 1. Udviklingen i sukkerprisen

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.