Sulter spinaten for at sikre en god høst
Nedvisning før høst er et ømfindtligt emne. I Landmandspanelet i juni-udgaven af MARK, som udkommer 2. juni, fortæller fire landmænd om deres tilgang til nedvisning af afgrøderne.

»Min største udfordring i år bliver i spinat, hvor vi ikke har mulighed for at bruge Reglone«, siger Mads Stilling Høstgaard, fra Spøttrup på Salling.

Han tilføjer, at han, for at sikre en så ensartet modning som muligt i spinaten, kun har brugt handelsgødning. Han har tilmed gødet spinaten restriktivt. Specielt i lavningerne har han skruet ned for gødningsmængden. Dermed håber han, at den når ’at spise op’, så den afmodner ens over hele arealet.

Mads Stilling Høstgaard har tidligere nedvisnet vinterrapsen, da han bor på en lokalitet, hvor det blæser meget, men de nyere rapssorter har stærke skulper, der kun i meget begrænset omfang springer op. Derfor har han de seneste fem år høstet rapsen direkte.

»Jeg gør, hvad jeg kan for at undgå at nedvisne afgrøderne med glyphosat. Med rajgræs i sædskiftet er jeg dog afhængig af en effektiv bekæmpelse af kvik«, fortæller Mads Stilling Høstgaard. 

Han tilføjer, at målet er, at holde markerne fri for kvik ved at sprøjte med glyphosat efter høst.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.