Betalt indhold af Adama Danmark

Svampebekæmpelse: Nytænkning af velkendte svampemidler til både korn og raps

Det er nu tid til at tænke på en svampestrategi, der beskytter afgrøden og samtidig modvirker resistensdannelse. Derfor kan det være på tide at anvende et middel med en ny kombination af aktivstoffer.

”Aktivstofferne i Mirador Forte, tebuconazol og azoxystrobin, er velkendte aktivstoffer, som har været anvendt igennem mange år i Danmark. I Mirador Forte har vi kombineret aktivstofferne i et og samme produkt og formuleringen giver gode resultater i forsøgene” siger Lars Kruse, ADAMA.

I kornet kan produktet anvendes fra begyndende skridning og indtil begyndende blomstring, og i raps kan det anvendes gennem hele blomstringsperioden.

Her er nogle af de sygdomme som Mirador Forte beskytter mod


Bekæmp svamp igennem hele blomstringsperioden

I korn er denne kombination af aktivstoffer god til at få kontrol med gulrust, brunrust, bygrust. Derudover har midlet, ved tidlig anvendelse, vist en god effekt mod septoria samt mod meldug og bygbladplet. Alternativt kan det også anvendes i aksbeskyttelsen med gode resultater.

En kombination af disse to aktivstoffer giver en bedre beskyttelse af bladene både på undersiden af bladene samt en beskyttelse af nytilvækst.

I raps er Mirador Forte stærk på bekæmpelse af storknoldet knoldbægersvamp, gråskimmel og skulpesvamp, hvilket gør det til det oplagte middelvalg ved svampesprøjtning i raps.

To aktivstoffer i et produkt

En kombination af disse to aktivstoffer giver en bedre beskyttelse af bladene både på undersiden af bladene samt en beskyttelse af nytilvækst.

Mirador Forte indeholder de to aktivstoffer, tebuconazol og azoxystrobin. Disse aktivstoffer giver positiv synergi til hinanden. Dette ses på effekten overfor svampesygdommene og er samtidig en vigtig indsats overfor udvikling af resistens idet virkningsmekanismerne er forskellige mellem de to aktivstoffer.

  • Azoxystrobin tilhører gruppen af strobiluriner. Azoxystrobin virker systemisk i planten og virker desuden translaminært (effekt igennem bladlagene). Aktivstoffet virker i første omgang forebyggende, men der er også kurative effekter ved behandling på konstaterede angreb.
  • Tebuconazol tilhører gruppen af triazoler og er et systemisk fungicid med forebyggende, kurativ og hæmmende effekt. Tebuconazol optages hurtigt i de vegetative dele af planten og transporteres med saftstrømmen til nytilvæksten i bladene.

 

Læs mere om Mirador Forte her 

Faktaboks

Fakta om Mirador Forte

  • Det oplagte valg i en strategi til at undgå resistens
  • Er stærk på bl.a. rustsygdomme og bladpletsygdomme
  • Giver en god grunddækning til afgrøderne
  • Regnfast efter en time

Emneord sponsoreret, Adama

Betalt indhold af Adama Danmark

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.