Tjek, hvor stor risiko din mark har for lejesæd
Vækstregulerings-prognosen er et godt redskab til at vurdere risikoen for lejesæd i rug- og hvedemarker.

Før du beslutter, om hvede og rug skal vækstreguleres, så tjek Vækstreguleringsprognosen i CropManager. Den viser, om markerne er i høj, middel og lav risiko for lejesæd«, siger Marian Thorsted fra Seges.

Risikoen vises som et lejesædsindeks for hver mark og er bl.a. baseret på seneste satellitbillede af markens biomasse - og på sådato, jordtype, sort, tilført kvælstof og eftervirkning, som hentes fra MarkOnline, som skal være opdateret.

»Har marken lav risiko for lejesæd (grøn), kan vækstregulering undlades. Tjek dog igen i st. 32. Har marken medium risiko for lejesæd (gul), bør du se på, om den ligger i den lave eller høje ende. Er den i den høje ende og har et højt biomasse-indeks, forventes relativt høj risiko for lejesæd.

Har marken høj lejesædsrisiko (rød), kan vækstregulering være aktuel en til to gange«, siger hun..

Hveden er langt foran – overvej ny gødningsstrategiMark 26. marts · 08:29

Gradueret tildeling

»I CropManager kan du også lave et gradueret tildelingskort til vækstregulering ud fra markens biomasse. Det er en fordel i marker med betydelige forskelle i biomassen, som kan give forskellig lejesædsrisiko i marken«, siger Marian Thorsted.

Variationen af biomassen på markniveau er opdelt i fem niveauer (fra ingen til høj variation) og kan gradueres med +/- 25 pct. Dosis øges i kraftige områder og reduceres i tynde.

Man kan også lave en gradueret tildelingsfil i CropSAT.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.