V: Bræmmesag er en skandale
Venstres fødevareordfører Erling Bonnesen er rystet over, at NaturErhvervstyrelsen gennem 10 år tilsyneladende ulovligt har pålagt landmænd træk i støtten efter reglerne om krydsoverensstemmelse, hvis de overtrådte reglerne om to meter bræmmer.

"Det er en skandale, at myndighederne har trukket landmændene i støtte uden at have det juridiske grundlag på plads," siger Erling Bonnesen.

"Når det er sagt, er det da godt, at det nu er blevet opdaget og erkendt, så landmændene kan få refunderet de omkring 11 millioner kroner, som der tilsyneladende er tale om."

Kræver kulegravning

Sagen bør ifølge Erling Bonnesen betyde, at hele området for krydsoverensstemmelse nu bliver kulegravet, så man kan få klarhed over, om der er flere ting, der skal rettes op på.

"Jeg vil opfordre fødevareministeren til at sørge for, at der foretages en grundig undersøgelse af hele området  - er der styr på tingene eller ej," siger Erling Bonnesen.

Han vil desuden bede fødevareminister Dan Jørgensen om en skriftlig redegørelse om sagen.

"Vi må have overblik over, hvad der er op og ned i den her sag!"

NaturErhvervstyrelsen har allerede varslet en tilbundsgående undersøgelse af hele KO-området på baggrund af bræmmesagen.

Emneord krydsoverensstemmelser

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.