Alt forandret for dansk guldhåb før pløjestart
Dansk guldhåb urolig over kæmpe forandring kort før start ved VM i pløjning.

Fredag formiddag går plovene i jorden for verdens bedste pløjere.

Danmark og LandboUngdom stiller med to deltagere – og det største guldhåb, Søren Korsgaard med vendeplov, kan få timer før start fortælle Landbrugsavisen.dk, at forholdene har forandret sig fuldstændigt siden han kom til USA og indledte sin træning i jagten på metal.

”Jeg vil køre min chance. Det er nu det gælder. Men det har ikke kørt helt optimalt under forberedelser. For nogle dage siden fik vi 50 mm vand på en gang, og det bliver helt anderledes end vi troede”, siger Søren Korsgaard og tilføjer, at det selvfølgelig er ens for alle.

Da jorden var meget tør i forvejen, så kan der stadig pløjes. Søren Korsgaard tror også, at det bliver muligt at lave pæne furer. Generelt virker jorden til at være ganske ensartet, så lodtrækningsheld minimeres.

Kan du gå hele vejen?

”Det tror jeg ikke. Jeg er som regel bedst på mere lerede jorder. Det her er meget mild jord. Der er nogle østrigere og irere, som er bedre på den her slags jord. Noget mere stiv jord er mere mig. Men jeg er bestemt ikke slået ud. Jeg har døjet lidt med forkølelse, men det går heldigvis den rette vej. Jeg satser på at følge med i stubjorden, så godt jeg kan, og så lave et godt resultatet i grønjorden i morgen. Det er nok der, jeg har de bedste muligheder”, sier han.

Søren Korsgaard har tidligere vundet adskillige medaljer til VM og blev sidste år nr. fire under VM i Tyskland.

Mens han deltager i klassen for vendeplove, så er Danmark repræsenteret af Martin Lindberg Velling i klassen for konventionalle plove. 

Tidligt søndag morgen dansk tid ventes de endelige resultater at være klar.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.