For andet år i træk: Solid John Deere-sejr som Danmarks mest indregistrerede

Mere end hver femte nye traktor i 2022 var en John Deere.

I nogle år har det været en gyser.

Men sådan var det ikke for 2022.  

John Deere vandt med en margin på næsten 50 traktorers forspring og et par procentpoint med i alt 382 traktorer og markedsandel på 20,7 procent, viser nye tal LandbrugsAvisen har trukket hos DBI IT's database bilstatistik.dk.

Dermed gentog traktormærket, som herhjemme markedsføres og distribueres af Semler-koncernen, nøjagtig sin markedsandel fra fjoråret, hvor John Deere brød 12 års CNH-dominans på toppen af det danske traktormarked, når man ser på tal for nyregistrerede traktorer.

For at bevare markedspositionen har John Deere-sælgerne solgt flere traktorer end året før. Det danske traktormarked har i 2022 trodset en galoperende inflation, krig i Ukraine, stigende renter og fortsatte bump med leveringsudfordringer på fabrikkerne. Markedet for landbrugstraktorer over 40 hk steg nemlig med en femtedel i forhold til året før til i alt 1.848 enheder.  

CNH’s to hovedmærker, New Holland og Case IH deltager igen i den danske top tre. Denne gang med New Holland som en solid runners up med 335 enheder og Case IH på en sikker tredjeplads med 287 enheder.

Agco er større end John Deere

Placeres linsen på, hvilke traktorproducenter som er størst i Danmark, så er John Deere ikke den dominerende spiller.

CNH-mærkerne med hovedkontor hos CNH Industrial i Albertslund er tilsammen størst med over en tredjedel af markedet.

Agco er næststørst med tre mærker, som alle cykler omkring ti procent. I den interne Agco-konkurrence har Fendt et solidt overtag på fjerdepladsen, mens MF og Valtra følger lige efter som de næste store spillere på markedet.

 

 

Årets store overraskelse

Claas slutter året lidt under otte procent. Danish Agros maskinfolk har en erklæret ambition om, at mærket snarligt skal løftes op på ti procent af markedet. I øjeblikket trækker især relativ store Claas-traktorer-læsset.

Godt nok placerer Deutz-Fahr sig igen i år et godt stykke fra toppen, men som det er velbeskrevet i de senere måneder, så står mærket og den relativ nye importører Moni Worldwide for en af årets store opturs-historier på traktormarkedet.

Deutz-Fahr har nemlig mere end tredoblet indregistreringerne af sine traktorer.

 

 

Emneord Top2

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.