Banken står til at få sine penge ud af maskinhandler-konkurs

Foreløbigt overblik over Agco-forhandlers konkurs viser, at banken og kreditforeningen får sine penge hjem, mens taberne bliver vareleverandørerne.

Boet efter konkursramte Jysk Maskincenter er naturligt nok ikke gjort op endnu, da afhændelsen af bygninger, varelager og maskiner stadig venter.

Kurator, advokat Jørgen Hauschildt fra Bech Bruun i Aarhus, forventer, at panthaverne hos Sparrekassen Kronjylland og Nykredit får deres penge – og derefter går boets penge til omkostningerne ved konkursen og løn til Lønmodtagernes Garantifond. Taberne forventes at være leverandørerne af varer.

”Der er givetvis nogle vareleverandører, der står til at tabe penge”, siger han og fortæller, at eksempelvis regningen for importøren Agco afhænder af, hvordan det går med at sælge maskinerne videre.

”Det ender umiddelbart ikke så galt for dem, da de har handelsretten på mange maskiner, indtil de er solgt”, siger han.  

Egenkapital i minus

Jysk Maskincenter blev erklæret konkurs 12. oktober kl. 15 af skifteretten i Randers.

Selskabet, der dækker et større område i Østjylland, har de seneste to regnskabsår gået med større underskud på senest 7,3 mio. kr. og knap 12 mio. kr. året før.

Situationen blev efter seneste regnskabsår så kritisk, at egenkapitalen gik i minus. Dengang oplyste Jysk Maskincenter, at bl.a. omkostninger ved at samle fire afdelinger til én havde kostet ekstraordinært samtidig med, at virksomheden måtte nedskrive værdien af overtagne reservedele og maskiner.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.