Case IH satser på øget automatisering med nye 250-modeller
Case IH lancerer i dag nye modeller i Axial Flow serien. De hedder 250 og arbejder med automatiseret ’Harvest Command’ for at reducere spild og øge kapaciteten.

Case IH satser nu på større automatisering af deres mejetærskerer i Axial-Flow serien. De har netop lanceret deres nye 250-mejetærskere, som erstatter 240-modellerne. 

Fysisk ligner 250-serien den gamle 240-serie, men indeni er der sket ændringer for operatøren. Case IH har satset på større automation med ’AFS Harvest Command’, der giver føreren mulighed for at øge maskinens ydelse, minimere spild og sikre kvaliteten af afgrøden. 

I 250-serien er der placeret 16 følere, så maskinen kontinuerligt overvåger sin præstation. Den kan derfor automatisk justere syv forskellige indstillinger for at øge præstationen. Det hele styres i kabinen med det nye automatiseringssystem – AFS Pro700 terminalen.

"250-seriens opgraderinger af Axial-Flow-maskiner fokuserer på forbedring af både mejetærskerens og førerens produktivitet", forklarer August von Eckardstein, Case IH’s chef for markedsføring af høstprodukter i Europa, Mellemøsten og Afrika.

Med fuld automatisering, kan AFS anvendes på fire forskellige måder i mejetærskeren. 
Det første er ydelsestilstanden, hvor maskinen arbejder med en hastighed, som sikre lavere niveau af kornspild fra rotoren og rensesystemet. Det andet er fast gennemløb, hvor maskinen kan variere hastighed dermed minimere spild. Det tredje er maksimalt gennemløb, hvor den arbejder med førerens indstillinger for hastighed og begrænsning til at minimere spild. Det sidste er kornkvalitetstilstand, hvor maskinen selv justerer indstillingerne for at fastholde et det ønskede niveau for kornkvalitete, urenheder og begrænse spildet. 

Case IH lancerer nye mejetærskermodeller - se de første billeder herMaskiner Onsdag 25. juli 2018 · 13:04

Øger ydelsen med 10 procent

Case IH estimerer, at man vil få 10 procent mere ud af sin mejetærsker med AFS, end hvis det var operatøren, som skulle holde styre.

"AFS-automatiseringen er ikke beregnet til at erstatte førerens beslutninger, men til at forbedre dem. Systemet registrerer den faktor, der begrænser mejetærskerens ydelse, når forholdene ændrer sig, viser den og udfører de nødvendige justeringer", siger August von Eckardstein og fortsætter:

"Rutinerede førere kan yderligere øge udbytte og kornkvalitet, og mindre erfarne førere opnår hurtigere en produktivitet, der kan sammenlignes med deres erfarne kollegers. For begge parter gælder det, at der med AFS er mindre behov for at bekymre sig om spild samt rotorens og blæserens hastighed, så føreren bedre kan fokusere på skærebordets position og tømningen", siger August von Eckardstein.

250-serien erstatter de eksisterende 7240, 8240 og 9240, hvor det fremadrettet vil blive muligt at tilkøbe en eller flere af de automatiserede elementer i maskinen. Indtil videre kan AFS anvendes i hvede, raps, majs og sojabønner.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.