Store øjne på ny mejetærsker: Alle skulle prøve en tur

Den første høst hos Egekvist Landbrug blev et tilløbsstykke, da den nye mejetærsker skulle klare sin første høst.

Der var tilskuere på, da den nye røde mejetærsker Case IH 7240 høstede sine første strå hos Egekvist Landbrug ved Suldrup. 

Morten Egekvist høstede fredag 20 hektar vinterbyg med sin nyindkøbte mejetærsker, som kun fik et stille øjeblik i ti minutter. 

"Det var første dag, vi kørte med den, og den kørte over al forventning. Men der var også travlt, for alle skulle lige op og have en tur i den. Både voksne og børn," fortæller Morten Egekvist. 

Hans hustru, Anja Birch Nielsen, fik da også fanget et billede af parrets to børn, Niels Noa på tre år, Caisa på to år og deres veninde, Alma på tre år, som ikke kunne få øjnene fra den store maskine under høsten. 

"Børnene kommer altid med eftermiddagskaffe efter børnehaven, når der er høst. Og der blev gjort store øjne, da de så mejetærskeren, som er blevet ’pigefarvet’, så pigerne skulle også lige op i den," siger Anja Birch Nielsen om billedet. 

De nordvendte marker står godt

Morten Egekvist er tilfreds med udbyttet af vinterbyg set ud fra året.

"Vi har fået 5756 kg pr hektar indvejet i gennemsnit. Men vi ser også stor forskel på vores marker, der nogle der giver godt, og nogle, der giver mindre. Desværre har vi for lidt af de marker, der giver godt," siger Morten Egekvist.

Han har i alt 450 hektar vinterbyg, vårbyg, hvede, raps, kartofler og havre. Derudover har bedriften 750 søer. 

"Vores nordvendte marker plejer at give mindre udbytte på grund af placeringen, men i år ser det ud til, at det er dem, der står bedst," fortæller Morten Egekvist. 

Han regner med at høste frøgræs på tirsdag, hvor den nye mejetærsker igen vil få en tur i marken. 

Anja Birch Nielsen deltager i "Skyd Høsten Bedst" med sine indsendte billeder.

Du kan selv deltage i "Skyd Høsten Først" og "Skyd Høsten Bedst" her

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 15 afgrøder:

  • Allerede høstet: Engrapgræs, rødsvingel, vinterbyg, hvidkløver, Alm. rajgræs, spinat til frø, vinterraps og vårbyg
  • Mangler høst: Vinterhvede, triticale, rug, havre og hestebønner.

Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad 32GB Retina til værdi 2.799 kr. samt 5x1 valgfrit halvårs abonnement på Svin, Kvæg, Mark, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi 669 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 3.499 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle