Hele familien høster - udbyttet er bedre end sidste år

På Allestrupgaard hjælper hele familien til for at få høsten i hus på hobbylandbruget.

Hos familien Baade hjælpes hele familien ad med at få den tidlige høst hjem på deres hobbylandbrug, Allestrupgaard ved Hobro, hvor der dyrkes 140 hektar hvede, havre, rug, vår, græs og vinterbyg. Især familiens tre sønner er aktive i marken, når der høstes.

"Vores yngste søn, Martin, styrer mejetærskeren, mens den ældste, Emil, kører kornvognen. Den midterste, Anders, plejer at sidde ved bigballepresseren," fortæller Tina Baade Andersen til landbrugsavisen.dk. 

Tina og Rene Baade Andersen driver Allestrupgaard med ren planteavl og som hobbylandbrug ved siden af to fuldtidsjobs. Her bliver de godt hjulpet af deres tre drenge, hvor den yngste og mellemste vil gerne selv være landmænd, mens den ældste er i gang med at uddanne sig til tømrer. 

"De to yngste er bonderøve med stort b, mens den store nok interesserer sig mere for nogle andre ting, men han er altid klar til at hjælpe til, når der er brug for det," griner Tina Baade Andersen. 

I weekenden blev familien færdig med at høste deres vinterbyg, og de regner med at høste hvede i næste uge. 

Bedre udbytte end sidste år

Tina og Rene Baade Andersen skønner udbyttet til at være på cirka 5700- 5800 kg/ha med en vandprocent på 13,5 procent.

"Året taget i betragtning er det ikke så slemt. Vi har ikke været så voldsomt ramt af tørke, som vores kolleger, der har haft store svedne pletter i kornet. Men det mangler virkelig vand," siger Tina Baade Andersen. 

Familien forventer generelt, at udbyttet vil være lavere end normale år, men sammenlignet med sidste år, er udbyttet meget bedre. 

"Vi havde store omkostninger på tørring og vandhuller i marken, der ikke kunne høstes. Så vi forventer at bundlinjen bliver okay," fortæller hun. 

Alle afgrøder bliver solgt til Hedegaard A/S, mens hø og halm bliver solgt til lokale landmænd. 

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 15 afgrøder:

  • Allerede høstet: Engrapgræs, rødsvingel, vinterbyg, hvidkløver, Alm. rajgræs
  • Mangler høst: Vinterraps, vinterhvede, vårbyg, triticale, rug, havre, spinat til frø og hestebønner.

Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad 32GB Retina til værdi 2.799 kr. samt 5x1 valgfrit halvårs abonnement på Svin, Kvæg, Mark, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi 669 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 3.499 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Emneord

Skyd høsten

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle