For første gang i Danmark: Supertærsker høster løs på gods

På Nordskov Gods var der en lidt anderledes mejetærsker ude og høste vinterhvede, da ACGO Ideal 9 mejetærsker høstede for første gang i Danmark. 

Den tidlige høst på Nordskov Gods blev i weekenden fejret med en ny mejetærsker på marken. Den genkendelige sorte ACGO Ideal 9 mejetærsker kørte sin første tur i Danmark på Nordskov Gods og høstede vinterhvede.

"For første gang i Danmark høster den nye AGCO Ideal 9 mejetærsker. Og det er nok det første hvede, der også blev høstet i år", fortæller Søren Bækby Bertelsen fra Heden Maskinforetning A/S. 

Mejetærskeren blev for første gang vidst til Agritechnica i Hannover sidste år. Nu er 90 maskiner på demotur i hele Europa.

Seks maskiner er kommet til Danmark for at prøve kræfter med den danske høstsæson – som jo er meget anderledes en tidligere år. 

"Vi skulle have modtaget to maskiner fra Frankrig efter deres høst, men fordi vores høst startede tidligere i år, blev vi nødt til at modtage to helt nye fra fabrikken", fortæller Søren Bækby Bertelsen.

Heden Maskinforretning A/S er en af de maskinforretninger, som har fået æren af at afprøve den nye mejetærsker. På Nordskov Gods fik den såmænd også mulighed for at høste mellem seks og syv tons vinterhvede med en vandprocent på 15-16 procent. 

"Det var en fornøjelse at være oppe og køre i den. Den er helt unik fra andre mejetærskere på markedet", fortæller Søren Bækby Bertelsen.

Se billederne ovenover af den nye supertærsker, som høstede for første gang i Danmark på Nordskov Gods på Fyn.

Søren Bertelsen deltager i "Skyd Høsten Bedst" med sine indsendte billeder.

Du kan selv deltage i "Skyd Høsten Først" og "Skyd Høsten Bedst" her

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 15 afgrøder:

  • Allerede høstet: Engrapgræs, rødsvingel, vinterbyg, hvidkløver, Alm. rajgræs, spinat til frø, vinterhvede, vårbyg, rug, Triticale, vinterraps, hestebønner og havre.

Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad 32GB Retina til værdi 2.799 kr. samt 5x1 valgfrit halvårs abonnement på Svin, Kvæg, Mark, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi 669 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 3.499 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle