Danfoil opdaterer alle trailersprøjters moder
Nordjyske Danfoil behøver ikke længere forklare sig. Interessen på Agritechnica er stor.

Den norjyske sprøjteproducent, Danfoil, behøver ikke længere forklare hele historien omkring producentens sprøjteprincipper. På Agritechnica ved de fleste efterhånden, hvad Danfoil står for, og i år er nordjyderne aktuelle med en ny Combi version af den store Airhammer.

»Ja, sidste år lancerede vi vores nye AirHammer sprøjte på 10.000 liter. Nyheden til dette års Agritechnica er, at den nu kan også fås som Combi sprøjte – altså en sprøjte som både kan anvendes med opblanding i tanken, samt med tilsætning gennem injektionssystemet. Det er faktisk muligt at anvende markkort både til at styre væskemængden i hovedtanken, men også anvende markkort til hver enkelt injektionspumpe«, forklarer administrerende direktør for Danfoil, Martin Dyhrman Sørensen.

»Det betyder, at op til seks markkort kan anvendes på en gang, hvilket giver uanede muligheder for at skræddersy sprøjtningen til den enkelte mark meget mere præcist, end hvis man kun anvendte et markkort til hovedtanken - eller udførte en plansprøjtning, som er det typiske i dag«, tilføjer han.

AirHammer er den nyeste udvikling og den største i produktprogrammet. Den har en sprøjtetank på 10.000 liter og dermed rækker en tankfuld til 300 hektar.

»Det er dermed den sprøjte i verden, der har den største kapacitet«, siger Martin Dyhrman Sørensen

Bombreden kan fås fra 24 til 36 m i en todelt bom. Chassiet er med boggie og med luftaffjedring, som giver en rolig bom, selv ved belastninger og ujævnheder.

»AirHammer har nu kørt i tre sæsoner under ekstreme forhold i Østeuropa, hvor den har vist sin robusthed. Fremadrettet vil det også være Østeuropa, der primært vil være aftagere til denne model«, siger direktøren, der også glæder sig over at være på Agritechnica, hvor han oplever, at de fleste kender til Danfoil.

»For 10 år siden skulle vi stå og forklare, hvem vi er, og hvorfor vi gør, som vi gør. Sådan er det ikke længere«, siger Martin Dyhrman Sørensen.

Emneord Agritechnica

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.