Danish Agro overtager kendt sjællandsk Claas-forhandler

Danish Agro-ejede Røstofte Maskinforretning overtager maskinforretning på Vestsjælland.

Danish Agros net af egne maskinforretninger udvides nu til Vestsjælland. 

Her overtages Mørkøv Maskinforretning som led i et generationsskifte for virksomheden af Røstofte Maskiner fra 1. november og bliver på den måde en del af Danish Agros koncern.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Danish Agro.

Her oplyses det også, at Røstofte Maskiner vil fortsætte alle aktiviteter som hidtil i Mørkøv under det nye navn Røstofte Maskiner A/S, afd. Mørkøv.

Den nuværende direktør og medejer, Mogens Larsen, udtræder efter overtagelsen, mens medejer og sælger i Mørkøv Maskinforretning A/S, Jørgen Kjærgård, fortsætter som sælger i den nye organisation, ligesom alle andre medarbejdere fortsætter i Mørkøv, oplyses det.

Med aftalen får direktør Dann Nielsen i Røstofte Maskiner A/S tilføjet 12 medarbejdere og en omsætning i nærheden af 40 mio. kr. til sin forretning. 

"Mørkøv Maskinforretning A/S er med sine meget kompetente medarbejdere en veldrevet og effektiv forretning med lang erfaring i Claas' produkter, idet man har forhandlet dette mærke siden 1957", udtaler han.

For de hidtidge ejere hos Mørkøv Maskinforretning drejer salget sig om at være med i udviklingen.

"At vi nu har tilbudt Røstofte Maskiner A/S at overtage aktiviteten skyldes, at vi er overbeviste om, at vi i fællesskab har bedre mulighed for at udvikle den samlede maskinforretning," lyder det fra Mogens Larsen og Jørgen Kjærgaard.

I de senere år har Mørkøv Maskinforretning haft svært ved at genere overskud. Maskinforretningen noterede sig i seneste 2017/18-regnskab for et minus på 855.966 kr.

Ifølge Michael Husfeldt, direktør i Danish Agro Machinery A/S er der behov for strukturel tilpasning hos maskinforhandlerne på grund af strukturudviklingen i dansk landbrug. 

"Vi er hos importøren af Claas og Spearhead meget glade for, at denne løsning kunne realiseres. Det giver en stærk fremtidig struktur for kunderne i området under Røstofte Maskiner A/S", siger han.

Danish Agro ejer 75 pct. af Røstofte Maskiner, mens direktør Dann Nielsen ejer den sidste fjerdedel.

Med købet af Claas-forhandleren får Røstofte nu i alt tre afdelinger i Mern, Sakskøbing og altså Mørkøv.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.