Betalt indhold af Q8

En familievirksomhed bliver grønnere – når HVO bliver drivkraften

I 1962 grundlagde Bernhard Lauritsen VM Tarm, som siden er gået gennem to generationsskift.

Det er i dag Bernhards barnebarn Holger Lauritsen der er direktør for virksomheden. VM Tarm producerer tankvogne i rustfast stål og aluminium af høj kvalitet.

Da Holger i 2015 blev direktør, var det vigtigt for ham at tænke både bæredygtighed og miljø ind i måden virksomheden arbejder på. Og her var der ikke tale om handlinger langt ude i fremtiden. Der skulle tænkes løsninger her og nu.

Et af de steder hvor det især gav mening at handle, var transporten. VM Tarm arbejder med tung transport, som er en stor synder i forhold til miljøet og her satte Holger ind for at undersøge, hvilke muligheder der var for forbedring.

Han fandt ud af, at den nemmeste løsning her og nu er at bruge det der kaldes HVO (Hydrogeneret Vegetabilsk Olie). Chaufførerne ville nemlig kunne tanke HVO i de lastbiler de allerede havde, hvorimod der skulle investeres ekstra ved andre løsninger. HVO er et miljøvenligt alternativ til almindelig fossil diesel og er 100 % biologisk. Det er fremstillet af affalds- og restprodukter og har de samme tekniske egenskaber som almindelig diesel. I kraft af genbrugsmaterialet nedsættes CO2-belastningen med op til 90% når man køber HVO.

En yderligere fordel ved brug af HVO er, at man også kan reducere den sundheds- og miljøskadelige udledning af partikler og NOx (kvælstoffiltre og kvælstofoxid) med op til 30%.

Holger blev positivt overrasket, da han også fandt ud af at deres faste leverandør af brændstof i forvejen - Q8, som en af de eneste kunne levere HVO. 

Bæredygtighed giver dedikerede medarbejdere

Det er ikke kun miljøet der har nydt godt af den grønne omstilling i VM Tarm. Siden virksomheden er gået ad den bæredygtige vej med blandt andet HVO, har Holger Lauritsen og den øvrige ledelse mærket en effekt. Nemlig, at det også betyder noget for medarbejderne at arbejde et sted, hvor der ydes en målrettet indsats for miljøet.

”Efter vi lagde den her strategi i sommers, skete der det, at jeg oplevede at flere medarbejdere kom med forslag til, hvordan vi kunne være mere bæredygtige”, fortæller Holger Lauritsen.

Faktaboks

Overvejer din virksomhed at skifte til et grønnere alternative til diesel, så læs mere om HVO ved at klikke her. 

Emneord sponsoreret, Q8, HVO, bæredygtighed, CO2 udledning, diesel, brændstof, tankvogne

Betalt indhold af Q8

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.