Endnu en stor Agritechnica-udstiller trækker sig

Preview-dagene, hvor landbrugsjournalister fra hele verden får hotte tips fra producenterne om kommende nyheder på Agritechnica, er netop blevet aflyst på grund af smittesituationen i Tyskland.

Stort set alle europæiske landbrugsjournalister med speciale i teknik ville mandag have sat kurs mod byen Kassel i Tyskland for at blive opdateret på messeprogrammet og de mange nyheder på Agritechnica  sidst i februar 2022.

Men Deutsche Landwirt-Gesellschaft (DLG) har som arrangør af Agritechnica netop aflyst det traditionsrige preview for landbrugspressen, som plejer at være startskuddet for dækningen af Agritechnica.

Her plejer DLG at præsentere sine forventninger til messen, fremlægger de faglige temaer og uddeler nyhedsmedaljer. Derefter er der mulighed for at møde en række udstillere, som præsenterer deres nyheder.

Skærpede restriktioner i Tyskland

Som den nuværende smittesituation er, er det ifølge de lokale myndigheder ikke forsvarligt at forsamle omkring 150 mennesker til netværksmøde, begrunder DLG aflysningen med.

Selve pressekonferencen, som plejer at indlede preview-dagene, afholdes i år som et webmøde. 
Dermed signalerer DLG også, at aflysningen foreløbig kun gælder preview-mødet.

Men situationen i Tyskland er nu den, at flere og flere delstater er gået i såkaldt G2plus-beredskab.

Det vil sige, at der ved indendørsarrangementer og i nogle tilfælde også ved udendørsarrangementer med udskænkning af alkohol er krav om bevis for vaccine eller tidligere smitte samt en dugfrisk attest på, at man ikke er smittet, samt brug af de særlige FFP2-masker, når man ikke sidder ned.

Grimme aflyser deltagelsen i Agritechnica

Endnu en af de store tyske udstillere har allerede taget konsekvensen af udfordringerne med covid-19 i Tyskland, hvor vaccinationsprocenten er noget lavere end i Danmark og de fleste andre vesteuropæiske lande.

Tyskland oplever i øjeblikket høje smitte- og dødstal, omend det ser ud til at tallene nu er ved at flade ud.

Det hollandske landbrugsteknikmagasin Trekker oplyser, at Grimme netop har aflyst sin deltagelse i Agritechnica. Store firmaer som bl.a. John Deere har for længst aflyst deltagensen.

Dermed bliver Agritechnica, hvis det gennemføres, uden en række af de centrale udstillere, som i kraft af markante nyheder og store stande i høj grad er med til at skabe den særlige ’Agritechnica-stemning’.

Faktaboks

Agritechnica

  • Planlagt til afholdelse i Hannover fra 27. februar til 5. marts 2022.
  • Loft over deltagerantallet på 330.000 og tilmelding via timeslots med fuld registrering af personoplysninger.
  • Dertil kommer særlige smittebeskyttende tiltag bved indgangen samt under selve messedeltagelsen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.