Eneste væske på Bobcat’en er kølervæske

Ny Bobcat er den første elektriske minilæsser helt uden hydraulikolie.

Det er med tre stjerner som Europa-nyhed, at Stenderup ankommer til Agromek med en ny minilæsser fra Bobcat.

Ifølge Agromeks nyhedsudvalg får minilæsseren de tre stjerner, fordi den er den første læsser på el helt uden hydraulikolie.

Således er der væskemæssigt kun fire liter kølervæske på maskinen, og ellers vil man opleve en maskine helt uden hydraulikolie. Hele hydrauliklinjen er nemlig udskiftet med el, så selv løfte- og kipcylindre er erstattet med el cylindre, oplyses det i en pressemeddelelse.

Det 62 kWh store lithiumion batteri giver ifølge producenten en kapacitet på fire timers uafbrudt arbejde eller op til otte timer med pauser indimellem.

Læsserens store fordel er ud over at være fri for CO2-udledning også, at den er støjfri i eksempelvis stald eller bymiljøer.

Kapacitetsmæssigt får man en maskine, som kan løfte op til 1.374 kg ifølge Bobcat.

Nyt hos Stenderup

Bobcat er i øvrigt et forholdsvist nyt mærke hos Stenderup, som for første gang viser Bobcat frem på sin Agromek-stand. Tidligere hørte mærket i dansk sammenhæng hjemme hos Nellemann Machinery, men tilbage i foråret skiftede agenturet over til Stenderup, som dermed både er forhandler og importør af Bobcats program af alt fra minilæssere og minigravere til større teleskoplæssere. Ligesom mange andre maskinmærker - ikke mindst inden for materiel til entreprenørbranchen - udvikler Bobcat i stigende grad også maskiner baseret på el i disse år.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.